Friday, August 22, 2014

sebak

Saat melihat adik yang kini menjadi suami orang... sedang masih teringat-ingat semasa menghantarnya ke sekolah, menegurnya sebab pulang lewat malam, menemannya semasa temuduga, melihat dia menerima ijazah.... sebaknya tak terkata...


...

Thursday, August 21, 2014

Nota buat ayah...

Ayah,

Esok anak ayah akan bernikah,
Dia akan bernikah dengan pasangan pilihannya,
Alhamdulillah... cantik orangnya, baik budi pekertinya,

Ayah,
Malam nanti mak buat majlis tahlil dan doa selamat,
Mohon kepada Allah, semoga majlis esok mudah dan selamat,
Kami jemput kawan-kawan ayah lepas Isya'
Adik beradik semuanya ada, InsyaAllah

Tapi ayah,
kami rindukan ayah...
sebab ini kali pertama majlis pernikahan tanpa ayah...
Majlis persandingan tanpa ayah,
Majlis bertandang tanpa ayah,

Tak tau kenapa...
Rasa sebak sangat pagi ini..
Air mata ni tak mahu nak berhenti..
Kurangnya rasa bila ayah takda disisi...
Lebih-lebih lagi bila lihat mak...
Pening memikirkan semua benda...
Kami cuba bantu sebanyak yang boleh
kami cuba atur sebaik yang boleh

Ya Allah,
Padamu ku mohon,
Mudah-mudahan baik sahaja akan berlaku esok hari
Semoga jodohnya akan berkekalan hingga ke akhir hayat...
Aminnn.

Alfatihah buat arwah Md Noor bin Kassim... ~__~

Saturday, August 16, 2014

kena petir

Rabu lepas ada hujan lebat dan ribut petir kat kawasan rumah aku. Balik keje, modem streamyx terbakar. Astro tak hidup... aihhhh....

Call Astro, diorang mintak buat beberapa step... to confirm. Memang sah terbakar. Nasib baik ada warranty dan diorang terus bgtau akan tukar baru.

Hari ni, pagi2 dah sampai...

Dapat ganti both decoder and piring sekali...

Supervisor belum mandi hihihi...

Tak sampai sejam dah settle... dapatlah budak2 tengok kartun cuti sekolah ni... kalau tak... peninglah makcik ;)

Streamyx? mana ada warranty... kenalah beli modem baru... nantilahhhhh.... tunggu duit dulu hihihi....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...