Saturday, January 1, 2011

Breadmaker cosway

Salah satu kelebihan jadi ahli Cosway ialah Redemption point (RP). Bagi setiap pembelian RM50, kita akan dapat 1 RP. Ada macam2 barang yang kita boleh beli kat Cosway dan aku selalu beli vitamin untuk anak dan a few toiletteries like sabun basuh, ubat gigi etc. Even everyday kita beli gakkan...

Rabu lepas, aku dan suami beli Breadmaker Empress kat Cosway. Dengan 5 RP, aku hanya perlu bayar RM269 berbanding harga asal RM4XX. Kalau ada 70 Redemption kupon, lagi murah tapi aku tak cukup lagilahhh Lama dah ngidam breadmaker ni, senang nak uli tepung.... keeee malassss :P




















Besar tau Breadmaker ni, boleh sampai 3 pound berat roti. Setting dia senang. Ada warranty setahun dan kalau ada papa hal just hantar balik ke mana2 kedai Cosway.


First trial, buat roti manis. Ikut resepi yang ada pada breadmaker tu. Boleh tahan, cmer terlama sket bakar sampai crust dia agak keras.

Len kali boleh buat lagi :) Sukeeee....

5 comments:

Norhafiza said...

sama la kita nora hehe..

Anonymous said...

salam
nak tanya sikit pasal bread maker ni
BM cosway ni hanya boleh untuk menguli saja ke atau siap bakar sekali.. maksudnya 2 in 1

Nora said...

breadmaker ni ada banyak setting. Salah satu setting ialah uli sampai bakar. Ada juga setting uli sahaja, bila dah siap kita keluarkan dan bolehlah dibentuk dan dibakar guna oven biasa. Tangan tak lenguh :)

Anonymous said...

Hi Nora,

I beli bread maker ini juga tapi i dah try recipe nya dengan function Basic & Wholemeal tapi tak jadi la. Boleh you share same I, recipe white bread & wholemeal bread yang you successfully bake?

~Ching

Nora said...

@Ching, alamak I tak pernah try lagi resepi white bread dengan wholemeal. Yang I try resepi sweet bread jek. Resepi sama kat sini.
... Roda Hidupku ...: Try masak guna breadmaker | roti lagi
I just add 1 teaspoon of bread softener. Maybe that is the different with the existing recipe provided. Hope it help.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...